Anasayfa  |   İletişim  | EN
FSMVÜ | Fatih Sultan Mehmed Dönemi Osmanlı Dünyası Uluslararası Sempozyumu
Fatih Sultan Mehmed Dönemi Osmanlı Dünyası Uluslararası Sempozyumu

Fatih Sultan Mehmet ve Dönemi Uygulama ve Araştırma Merkezi (FSM DUAM), Fatih döneminin; savaştan barışa, dini hayattan gündelik yaşama, kurumlarından kanunlarına gibi birçok yönünün çalışılmasını ve tartışılmasını amaçlayan “Fatih Sultan Mehmed Dönemi Osmanlı Dünyası" Uluslararası Sempozyum serisine başlıyor.

Fatih dönemi savaş ve fetihlerin bir süreklilik ve bütünlük içerisinde çok boyutlu incelenerek ortaya çıkarılmasını amaçlayan serinin ilki “İdeoloji, Diplomasi, Savaş ve Fetih” başlığıyla 12-13 Nisan 2019’da gerçekleştirilecektir.

Bildiri sunmak isteyenler için son başvuru tarihi 17 Aralık 2018’dir.

Detaylar ve başvuru için tıklayınız.

FSM DUAM

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren “Fatih Sultan Mehmet ve Dönemi Uygulama ve Araştırma Merkezi” üniversiteye ismini veren Fatih Sultan Mehmed’i tüm yönleriyle ele almak ve onun dönemini siyasi, askerî, ekonomik, kültürel ve sosyal yönleriyle bilimsel olarak incelemek amacıyla çalışmalar yürütüyor.

Etkinlik Türü : Sempozyum
Yer : FSMVÜ