Anasayfa  |   İletişim  | EN
Bize Ulaşın
Bize Ulaşın
FSMVÜ | Fatih Sultan Mehmet Dönemi Osmanlı Dünyası Disiplinlerarası Öğrenci Sempozyumu
Fatih Sultan Mehmet Dönemi Osmanlı Dünyası Disiplinlerarası Öğrenci Sempozyumu

Fatih Sultan Mehmet dönemini bütün yönleriyle incelemek ve bu alanda çalışan araştırmacıların nezaretinde, alana ilgi duyan lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini bir araya getirip disiplinlerarası bir tartışma ve paylaşım zemini sunmak amacıyla “Fatih Sultan Mehmet Dönemi Osmanlı Dünyası Disiplinlerarası Öğrenci Sempozyumu” 27-28 Nisan’da düzenlenecek.

Genç araştırmacıların akademik hayatlarına katkı sunmak amacıyla Fatih Sultan Mehmet ve Dönemi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin düzenlediği sempozyumun bildiri süreci Ocak 2018’de tamamlanmıştı. Sempozyum; Eğitim Kurumları, Sanat ve Zanaat, İktidar Siyaset ve İlişkiler, Edebiyat, Biyografi, Şehirleşme ve İmar, Toplumsal Hayat başlıklarında 2 gün boyunca devam edecek.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren “Fatih Sultan Mehmet ve Dönemi Uygulama ve Araştırma Merkezi” üniversiteye ismini veren Fatih Sultan Mehmed’i tüm yönleriyle ele almak ve onun dönemini siyasi, askerî, ekonomik, kültürel ve sosyal yönleriyle bilimsel olarak incelemek amacıyla çalışmalar yürütüyor.

Sempozyum kitapçığı için tıklayınız.

Etkinlik Türü : Sempozyum
Yer : Üsküdar Yerleşkesi G-215